Збір червоної паприки. Сезон у розпалі

Сезон збору червоного перцю на Закарпатті у розпалі.

Від двох до трьох сотень кілограм щороку збирають фермери у селі Велика Добронь. Опісля висушують та перемелюють у спеції.

Тутешні селяни примудряються збирати з притисянських земель два врожаї за сезон. З настанням весняного тепла висаджують ранню картоплю, яку вибирають наприкінці травня. А викопавши картоплю, одразу пересаджують із теплиць у відкритий грунт розсаду перцю.

Нині кожне подвір’я сіл Мала та Велика Добронь у Закарпатті прикрашають яскраво-червоні в’язанки перцю. Нанизаний на мотузку, він висихає, щоб потім  перемеленим з’явитися на полицях магазинів, на ринках Закарпаття та інших міст України.

Законопроєкт про “національні спільноти”: неякісний товар у гарному пакуванні

Однією з умов, дотримання яких Європейська комісія вимагає для збереження статусу України як кандидата на вступ до ЄС, є завершення “реформи правової бази для національних меншин”. Ідеться про ухвалення нового закону про національні меншини, який має замінити застарілий і по суті недієвий закон від 1992 року.

Етноспільноти підтримують якнайшвидший вступ України до ЄС

21 липня у будівлі Міністерства культури та інформаційної політики України відбулася консультаційна зустріч з етноспільнотами України Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка, першого заступника Міністра Ростислава Карандєєва та Голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) Олени Богдан. Зустріч пройшла в кросформаті (офлайн та онлайн).