Ноутбуки з Угорщини для проведення дистанційного навчання отримали викладачі Українсько-угорського інституту УжНУ

Українсько-угорський навчально-науковий інститут УжНУ днями отримав велику кількість ноутбуків від благочинної організації IMG Solution Zrt (керівник Габор Сентдьорді). Вони були необхідні для того, аби викладачі інституту мали можливість безперешкодно проводити дистанційне навчання, розповів директор закладу Олександр Шпеник.

«Таким чином, дякуючи цій допомозі, на сьогоднішній день ми на вченій раді роздали ноутбуки всім викладачам, які їх не мали, — сказав він. — Крім цього, в рамках спільної наукової діяльності частину ноутбуків ми передали на кілька наших базових факультетів: на фізичний, математичний, інформаційних технологій та історії міжнародних відносин УжНУ».

Ноутбуки були актуальною потребою факультетів, оскільки далеко не кожен викладач, за словами Олександра Шпеника, мав технічну можливість проводити заняття дистанційно. Інститут звернувся з проханням про допомогу до своїх партнерів — будапештського університету ELTE, який спільно з IMG Solution Zrt передали ужгородським викладачам техніку. «Ми їм дуже вдячні, наразі всі нагальні потреби в забезпеченні дистанційного навчального процесу завдяки цій допомозі в нас закриті», — сказав директор інституту.

Законопроєкт про “національні спільноти”: неякісний товар у гарному пакуванні

Однією з умов, дотримання яких Європейська комісія вимагає для збереження статусу України як кандидата на вступ до ЄС, є завершення “реформи правової бази для національних меншин”. Ідеться про ухвалення нового закону про національні меншини, який має замінити застарілий і по суті недієвий закон від 1992 року.

Етноспільноти підтримують якнайшвидший вступ України до ЄС

21 липня у будівлі Міністерства культури та інформаційної політики України відбулася консультаційна зустріч з етноспільнотами України Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка, першого заступника Міністра Ростислава Карандєєва та Голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) Олени Богдан. Зустріч пройшла в кросформаті (офлайн та онлайн).